top of page
  • Grape Content

3 globális bor trend, amire érdemes figyelni

Talán mind egyetérthetünk abban, hogy egy jellegzetes és sikeres bormárka érzelmi kapcsolatban áll a fogyasztókkal. A sikerhez vezető eszközök azonban folyamatosan változnak, csakúgy, mint a fogyasztói igények. Ezért úgy gondoljuk, hogy a siker titka az, hogy olyan rugalmas stratégiát válasszunk, amely könnyen alkalmazkodik a folyamatosan változó globális és egyéni fogyasztói trendekhez.


A digitális stratégiától és az e-kereskedelemtől kezdve a marketing személyre szabásáig, ezek a TOP3 legfontosabb marketing eszközök, amelyek partnereink üzleti tevékenységét mozgatják:


1. Megfelelő termékek eljuttatása a megfelelő vásárlónak


Bár a marketing szegmentálása korábban nem volt széles körben alkalmazott marketing technika a borpiacon, azonban ma már nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Nagyszerű első lépés a hatékonyabb üzleti működéshez a saját fogyasztói szegmensek azonosítása termékportfólió és kommunikáció szerint.


Példaként vessünk egy pillantást a Dúzsi Pincészet új termékcsaládjára, amely egy teljesen új megközelítése a minőségi rozé boroknak és egy meghatározott célcsoportot képvisel.


2. Releváns tartalmak megosztása


Az online tér növekedése nagyszerű lehetőséget adott a vállalatok számára, hogy részesei legyenek a fogyasztók mindennapi életének. Ezért a visszatérő hűséges fogyasztók értékesebbek, mint valaha. Ugyanakkor a tartalommarketing nyomást gyakorol a vállalkozásokra, hogy folyamatosan új, releváns és értékes tartalmat hozzanak létre és osszanak meg ügyfeleikkel.


"Partnereinkkel nagy hangsúlyt fektetünk az új tartalom előállítására, legyen az egy “insider” üzenet vagy egy összetett PR-cikk."

A hatékony online jelenlét nagyszerű példája a Gilvesy Pincészet közösségi médiájával folytatott kommunikációs munkánk.

Gilvesy Pincészet instagram oldala: https://www.instagram.com/gilvesywinery/



3. Limitált kiadású termékek


Tapasztalataink szerint az új generációs vásárlókat különleges alkalmakra készített, limitált kiadású termékkel vagy szolgáltatással lehet igazán meggyőzni.


Partnerünk, a Bazsalikomoskert kiváló példa a limitált kiadású stratégiára. Teasorozata például különleges eseményekre és élethelyzetekre fókuszál, míg limitált karácsonyi válogatása csodálatos csomagolásával nagyszerű karácsonyi ajándék lehet.



bottom of page