top of page
  • Grape Content

Ahogy a családi vállalkozásokról gondolkodunk

Az elmúlt 10 évben sok családi vállalkozással dolgoztunk együtt. Időnk nagy részét az üzleti tulajdonosok meghallgatásával és a tőlük való tanulással és töltöttük, hogy kialakítsunk egy képet arról, mik is a legnagyobb kihívások számukra.



Ezek a kihívások gyakran tartalmazzák a források és az idő hiányát a komplex marketingtervek végrehajtásához. De ami a legfontosabb: ha mélyebbre ásunk, a családi vállalkozások még mindig azt gondolják, hogy nem képesek felvenni a versenyt a nagy multinacionális vállalatok tőkeerős marketing tevékenységével. 10 évvel ezelőtt talán még igazuk is volt, de ma az internetnek köszönhetően a kisvállalkozások is képesek fenntartható marketingtevékenységet indítani.

Nem elég, ha képes vagy rá, meg kell csinálnod!

Kiemeltünk néhány kulcsfontosságú kérdést, amelyeket minden kisvállalkozásnak meg kell oldania, ha versenyképes akar maradni:


Kihívás #0 - A márkának egyedibbnek és stílusosabbnak kell lennie a versenytársainál


Ma már felismerhető márkává válni elengedhetetlen. Úgy gondoljuk, hogy egy márka „csomagolása”, az általa bemutatott imázs ugyanolyan fontos, mint maga a termék, és nagy befolyással van arra, hogy egy termék kudarcot vall-e a piacon, vagy sikerrel jár.

Az Éliás Birtok termékportfóliója. Design: Grape Content


Kihívás #1 - Egyedi vagy niche terméket kell készíteni


Úgy gondoljuk, hogy a sikeres családi márkáknak folyamatos termékfejlesztést kell végezniük, amely önmagában is hírértékkel bír a célcsoport számára és a kommunikációt is folyamatosan hozzá kell igazítani.


A Bazsalikomoskert termékportfóliója. Design: Grape Content


Kihívás #2 - Hatékony weboldalra van szükség


Tegyük fel, hogy egy kiváló termékkel rendelkező vállalatról van szó és a potenciális vásárló még hallott is a termékről. A legfontosabb kérdés, hogy megvásárolja-e, amikor meglátogatja a vállalat webhelyét, vagy sem.

"Ha egy vállalkozás nem rendelkezik olyan weboldallal, amelynek kristálytiszta üzenete van és a vásárló számára releváns információkat tartalmaz, időt, pénzt és energiát pazarol."

Gilvesy Pincészet weboldala: https://www.gilvesy.hu


Legújabb projektünk jó példa erre. A Gilvesy webáruháznál, minden tudásunkat felhasználva egy világos, modern és hatékony weboldalt készítettünk: https://www.gilvesy.hu/


Kihívás #3 - Sok fogyasztót kell elérni rendszeresen


A közösségi média a legjobb mód az ügyfelekkel való mindennapi kapcsolattartáshoz. Ez a leghatékonyabb platform a kapcsolat felépítéséhez és az ügyfelek hűségének megtartásához.

“A Grape Contentnél új és innovatív ötletek kidolgozására törekszünk, amelyek segítenek partnereinket eligazodni a marketing eszközök széles skáláján, és segítik őket, hogy hangjukat online is hallassák."

Café Vian instagram oldala. Tartalommenedzsment: Grape Content https://www.instagram.com/cafevianbudapest/


Partnerünknek, a Café Vian-nak is ezen alapelvek alapján segítünk a kommunikációban: https://www.instagram.com/cafevianbudapest/


Kihívás #4 - Újdonság létrehozása időről időre


Partnereinknek sok munkát fektetnek termékeik létrehozásába, ezért nem mindig van idejük megismerni az éppen aktuális trendeket és termékfejlesztési lehetőségeket.

"A Grape Contentnél nem csak segítünk partnereinknek az új dolgok kommunikálásában, hanem segítünk ezen innovációs lehetőségek megtalálásában is."

A Patikakert termékportfóliója. Design: Grape Content


Az új Patikakert termékportfólió csodálatosan kifejezi azon képességünket, hogy mindig új módszereket, ötleteket találjunk a termékfejlesztéshez.

bottom of page